[Home]
[Home]
[Home]
[Home]
[Home]
[Home]
[Home]
[]
[]

Moja przygoda z kawą zaczęła się od wyjazdu na Bliski Wschód. Tam tak naprawdę po raz pierwszy zetknąłem się ze sztuką prażenia kawy i z różnorodnymi sposobami jej przyrządzania. Tam też z bliska zobaczyłem,jak sposób wypalenia kawy wpływa na jej smak i że każdy rodzaj wymaga innego stopnia wypalenia.


Fascynując się kawą odwiedzałem różne zakątki świata pogłębiając swoją wiedzę i dając się coraz bardziej wciagać tej wspaniałej przygodzie. Moje zainteresowanie kawą przerodziło się w pasję i tym sposobem stałem się jej smakoszem.Wszystkie kraje,które odwiedzałem "kojarzyłem" z kawą.


W każdym miejscu,w którym byłem szukałem regionalnych palarni i regionalnych przepisów jej sporządzania. Najbardziej fascynujące wydało mi się tradycyjne parzenie w tyglu z dodatkiem przypraw. Ten sposób celebrowano na Bliskim Wschodzie od wieków a jego receptur skrzętnie chroniono.


Tak wciągnął mnie świat kawy,że po powrocie z Bliskiego Wschodu postanowiłem otworzyć kafeterię w moim rodzinnym mieście, Kazimierzu Dolnym. Jak wiadomo najlepszym dodatkiem do kawy są odpowiednie przyprawy i dobrej jakości czekolada.Stąd też zrodził się pomysł połączenia tych wszystkich smaków w jednym miejscu, w  "Cafe Faktoria".



Zapraszam

Łukasz  Lubicki

Cafe "FAKTORIA" ul. Krakowska 6 b |  24-120 Kazimierz Dolny | tel. (81) 88-10-057 | e-mail: biuro@cafefaktoria.pl

Kompleksowa obsługa IT firm i instytucji
Realizacje projektów www, animacje na telebim